Avtrekk og ventilasjon

Leiligheten er utstyrt med mekanisk avtrekksvifte. Den mekaniske ventilasjonen på kjøkken og bad styres fra kjøkkenhetten med vifte plassert på taket. For å sikre anleggets funksjon må ikke ventil i yttervegger, spalter i døråpninger på innerdører, samt innvendige ventiler stenges/tildekkes Tilluft hentes fra ventil i vegg og spalter i vinduer, avtrekk fra hver leilighet føres i separat kanal opp over tak.
Vifter til den enkelte seksjon er plassert på taket. Årlig service og kontroll utføres av Ing. S. D. Baastad (HMS-krav). Hver beboer blir minimalt berørt av servicearbeidet, vifte sjekkes at fungerer, den gjøres strømløs i noen minutter mens vifteblader og viftehus kontrolleres. Vifter som er defekte eller det er feil på skiftes.
For å ivarteta krav til ventilasjon til bygningene er det ikke mulig å fravelge avtrekksvifte.

Sameiet har inngått en rammeavtale med Ing. S. D. Baastad på skifte av vifter. Ved feil på vifte utenom årlig service, kontakt styret ved å sende inn kontaktskjema for defekt vifte.

Rengjøring av filter til kjøkkenvifte

Filteret i kjøkkenviften bør rengjøres hver 14. dag. Filter og filterduk rengjøres med varmt vann og oppvaskmiddel. Filter kan også vaskes i oppvaskmaskin. Jevnlig renhold påvirker levetid til vifte og er et viktig brannforebyggende tiltak.

Feil med ventilasjon

Opplever du at avtrekksviften ikke fungerer, men at kjøkkenhetten ellers fungerer (den har strøm, lyset fungerer osv), send inn skjema om feil med ventilasjon.